Blog

Bestanden beschikbaar wanneer je ze nodig hebt

Stel; Je hebt net een nieuwe laptop aangeschaft met een snelle SSD schijf van 256GB. Echter de Office365 licentie biedt 4 keer meer ruimte met 1TB (terabyte!) opslag. Hoe gaat dat in zijn werk?

Je bestanden downloaden wanneer je ze nodig hebt

De bestanden die je opslaat in de cloud van Office365 zijn uw persoonlijke bestanden in de vorm van documenten, afbeeldingen, foto’s en andersoortige bestanden.

Vanaf de verschillende apparaten die je gebruikt kunt u deze bestanden automatisch synchroniseren met de eigen cloudomgeving.

Toegang tot mijn bestanden in de cloud

Toegang tot deze data wordt verzorgd door OneDrive op je computer of mobiele apparaat. Wanneer je de bestanden alleen wilt downloaden naar je apparaat wanneer je ze gaat gebruiken stel je de optie “Files on demand” in.

Wanneer je deze optie inschakelt zorg je ervoor dat de documenten zichtbaar zijn in je verkenner, maar niet worden gesynchroniseerd. Op het moment dat het bestand wordt geopend wordt het bestand gedownload naar je eigen apparaat voordat het bestand wordt geopend.

Voordelen Files on demand in office 365

  • Geen synchronisatie van alle data die je hebt, maar alleen de documenten en bestanden die toegankelijk moeten zijn op het moment dat je ze nodig hebt.
  • Makkelijk en efficiënt in gebruik.
  • Houdt bedrijfsdata op lokale computers en apparaten tot een minimum beperkt

Beperkingen van Files on demand in office 365

  • Je kunt de bestanden enkel openen wanneer je een internetverbinding hebt.
  • Indien je een bestand of map offline wilt benaderen moet je dit bestand of deze map eerst offline beschikbaar maken.

Hoe werkt Files on demand in office 365?

Microsoft heeft een duidelijke video gemaakt over de mogelijkheden betreffende Files on demand.

Jebestanden beschikbaar wanneer je ze nodig hebt?

Wil je weten hoe je de persoonlijke bestanden en zakelijke documenten het beste kunt synchroniseren met de apparaten in de organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

Bestanden beschikbaar wanneer je ze nodig hebt