Blog

Bewust online aanwezig zijn kost veel tijd en energie.

Hoe serieus neem jij de online aanwezigheid nou echt?

Netwerken kost tijd maar levert een heleboel op!

Het aanwezig zijn bij evenementen, borrels en 1-op-1 gesprekken wordt door veel ondernemers als zeer waardevol gezien. Er is direct contact met potentiële partners en klanten. Je kan jezelf presenteren en vertellen wat jouw bedrijf nou zo uniek maakt. Je bent bezig om te overtuigen! Voordat je daadwerkelijk opdrachten binnenhaalt bouw je aan je bekendheid en werk je aan het vertrouwen bij je partners en klanten. Je bouwt een relatie op.

Een website online is het niets anders. Je werkt continu aan bekendheid. Bekend wordt je simpelweg door te werken aan vindbaarheid en autoriteit. Als er geen bezoekers op je website komen dan kan je website nog zo flitsend en goed doordacht zijn. Het levert je uiteindelijk niets op.

Vandaar ook dat het van groot belang is om een website actueel te houden. Dit is namelijk de brandstof waardoor de motor van de website zal gaan draaien. Hoe snel en met hoeveel vermogen de motor gaat draaien? Dat kun je zelf onder controle krijgen. Hoeveel goed nieuws wil je krijgen? Je hebt dus zelf invloed op het succes van jouw website!

Maar onderhoud jij je website eigenlijk wel? Heeft de website überhaupt prioriteit en is hier ook voldoende begeleiding om dit gestructureerd op te kunnen pakken?

Hoe serieus neem jij de online aanwezigheid nou echt?

Als we een website gaan zien als een primair onderdeel van de algehele bedrijfsvoering. Dan is het heel logisch om hier prioriteit aan toe te kennen, geld in te investeren en absoluut het belangrijkste punt; tijd aan te besteden. In de praktijk is dit vaak niet het geval. We horen toch best vaak dat het te druk is en dat er op dit moment niet echt de noodzaak voor is. Er is namelijk werk genoeg.

Daarom is het van belang om jezelf hierin effectief te positioneren. Want hoe zorg jij er nu voor dat je constant up-to-date bent en zorgt dat je aandacht op de juiste dingen gericht wordt? Je bent immers druk, hebt werk genoeg en de website is bijzaak.

Maar wat als dat straks niet meer het geval is en je concurrenten wél prioriteit hebben toegekend en tijd hebben besteed. Voorkom dat je in slaap valt en blijf up-to-date. Wij pakken het samen met je op. We zorgen ervoor dat er met minimale inspanning maar door effectief samen te werken een vorm ontstaat waardoor je niet achter de feiten aan gaat lopen maar de wind in je rug krijgt.

Meer informatie over zoekmachine optimalisatie? Neem eens contact met ons op of kom bij ons langs!

Bewust online aanwezig zijn kost veel tijd en energie.