Blog

Google Maps werkt niet meer op mijn website!

Eigenlijk is Google Maps helemaal niet meer weg te denken.

Eigenlijk is Google Maps helemaal niet meer weg te denken. We berekenen hiermee routes van A naar B, bekijken locaties via Google Streetview en zijn zelfs in staat om locaties in 3D te bekijken bij Google Earth.

Ongelooflijk mooie technieken en we zetten ze dan ook maar wat graag in bij onze web-projecten. Er is alleen een nadeel ontstaan. Daar waar het gebruik eerder voor een normale website via een gratis methodiek kon is dat nu niet meer mogelijk.

Is er geen betalingsmogelijkheid gekoppeld aan het account? Dan zal Google de volgende melding weergeven op je website; “Google Maps kan niet correct op deze pagina worden geladen.”

Wat is er gebeurd met Google Maps?

Google heeft een ‘pay as you go’ model geïntroduceerd. Dit houdt heel simpel in dat je moet betalen voor hetgeen je gebruikt. Een fenomeen die in de gehele markt aan de orde is. Daarnaast is Google Maps veranderd in het Google Maps Platform. Hierbij worden de diensten Maps, Routes en Places gecombineerd.

Elke maand $200 tegoed

Google verplicht gebruikers om een account aan te maken van waaruit betaald kan worden. Maar, standaard krijgt iedere gebruiker $200 tegoed per maand. Dit zal in de meeste gevallen meer dan voldoende zijn om de Google Map op dezelfde manier aan te kunnen bieden op de website.

Verbruik je echter meer, da zal dit in rekening gebracht worden door Google. Denk hierbij vooral aan webapplicaties die Google Maps gebruiken om routes te berekenen. Het is daarmee een stuk minder vrijblijvend geworden. Aan de andere kant betekent het ook direct dat het een populair element op de website is en daarmee ook belangrijk voor de bezoeker.

Hoe krijg ik de melding van mijn website af?

Wil je de huidige situatie in tact laten? Dan kun je heel simpel een betaalmiddel toevoegen aan je account waardoor het functioneel gelijkt blijft. Vind je dit zo’n prettig idee? Dan zijn er ook alternatieven om kaarten te tonen op uw website. Zo kun je werken met een vaste afbeelding of een ‘gratis’ variant inzetten.

We helpen je graag de juiste oplossing te vinden voor uw website. Neem contact op via 088 20 80 404 of per mail via web@directict.nl

Google Maps werkt niet meer op mijn website!