Blog

Vacatures plaatsen op Google Jobs?

Op zoek naar goed personeel? Dan kun je binnenkort niet meer om Google Jobs heen. Naast de zoekmachine functionaliteiten, het in beeld brengen van vliegtickets, het aanbieden van advertentieruimte en onder andere het aanbieden van Google Shopping is Google in Nederland vanaf eind augustus operationeel met Google Jobs.

Kan ik zelf mijn vacature plaatsen?

Het vacatureoverzicht van Google Jobs is een overzicht van vacatures op verschillende websites en platformen. Door de website(s) gereed te maken voor Google Jobs kun je zorgen dat ook jouw vacatures worden getoond in het overzicht.

Uw vacatures dienen opgebouwd te worden met een stukje code waarmee Google de vacature kan uitlezen. Dit doet Google door het uitlezen van “Structured Data”.

Welke informatie dient u te plaatsen voor Google Jobs?

Om in beeld te zijn in het vacatureoverzicht dien je een aantal verplichte kenmerken mee te geven aan de vacature:

 • De plaatsingsdatum van de vacature
 • De sluitingsdatum van de vacature
 • De omschrijving van de vacature
 • Informatie over de organisatie die de vacature plaatst
 • De locatie van de werkzaamheden
 • De vacaturetitel

Daarnaast biedt Google bedrijven de mogelijkheid om de vacature aan te vullen met relevante informatie. Je kunt hierbij denken aan:

 • Maximale reisafstand tot locatie
 • Het basissalaris
 • De arbeidsrelatie (stage, vrijwilliger, voltijd, etc..)

Is mijn website klaar voor Google Jobs?

Eenvoudig zelf kijken of uw website klaar is om de vacatures te laten indexeren? Dit doe je door de volgende stappen uit te voeren:

 1. Ga naar de Test Tool voor Structured Data van Google
 2. Voer het webadres van een vacature in binnen de testtool (uwwebsite.nl/vacatures/vacature)
 3. Bekijk of er een weergave is van een “JobPosting”

Is er geen weergave van een JobPosting? Dan is de website helaas nog niet klaar voor Google For Jobs. Heeft u een waarschuwing staan in de JobPosting? Dan dien je de vacature bij te werken of de techniek van de vacaturepagina bij te werken.

Aan de slag met Google Jobs?

Direct ICT kan je helpen bij het implementeren van de “structured data” binnen de website. Tevens ondersteunen wij reeds verschillende bedrijven met een “werken bij” website waarmee je de organisatie en de vacatures optimaal kunt positioneren richting je toekomstige collega’s.

Neem nu contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vacatures plaatsen op Google Jobs?