Succesvolle digitale transformatie

A&O fonds Gemeenten te Den Haag, is het fonds voor alle gemeentes van Nederland. Met als doel alle gemeentes vitaal te houden en snel te laten inspelen op veranderingen in de samenleving. A&O fonds gemeenten helpt medewerkers werkende binnen een gemeente te ontwikkelen door bewustwording en leersessies te organiseren, helpen ze bij loopbaanontwikkeling en ondersteunen ze bij sociaal leiderschap voor leidinggevenden.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over een bepaalde dienst?

Vul onderstaand contactformulier zo volledig mogelijk in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over een bepaalde dienst?

Vul onderstaand contactformulier zo volledig mogelijk in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het fijne van Direct ICT is dat ze snappen dat IT meer is dan hardware en software

Freek Vos Den Haag
// Aanleiding

Traditioneel naar digitaal

Één van de doelstellingen die A&O fonds Gemeenten hanteert is het wendbaar houden van gemeenten, zodat zij optimaal kunnen blijven aansluiten bij de snel veranderende samenleving. Door deze doelstelling en de snel veranderende digitale samenleving hebben ze nu ook zelf de stap gemaakt om van een traditionele werkomgeving naar een digitale (in de cloud werkende) omgeving te transformeren.

// De uitdaging

Gebruik van het juiste gereedschap

Een verouderde manier van het delen van bestanden, veel werk met het ontdubbelen van bestanden en een traditionele server. Een aantal uitdagingen die binnen A&O fonds Gemeenten nog speelden. Samen met A&O fonds Gemeenten hebben wij de transformatie gestart om een zo efficiënt mogelijke werkomgeving te creëren. Hierbij gebruikende het Microsoft Office 365 gereedschap, die veel van de traditionele werkzaamheden kunnen vervangen naar een in de cloud staande omgeving.

Waarom de keuze naar Microsoft Office 365?

  1. Digitaal samenwerken, en veilig bestanden delen met al je collega’s.
  2. Je lift als ondernemer mee op de laatste ontwikkelingen, je weet zeker dat je de boot niet mist.
  3. Altijd voorzien van de laatste Microsoft Office 365 updates
// De oplossing

Omgeving na de transformatie

De volledige transformatie binnen A&O fonds Gemeenten is volledig ingericht, op één plek, alles online in de cloud. Door het gebruik van het gouden duo “Fortigate” en “Azure AD” is het eenvoudig om met één account veilig overal te kunnen inloggen. Waarbij de Fortigate zorgt voor een brede verdediging tegen cyberaanvallen, zorgt Azure AD voor een centrale plek om de accountadministraties te regelen.

Waarbij voorheen alle laptops van de medewerkers waren gekoppeld aan een lokale server, zijn deze nu gekoppeld in de cloud! Hierdoor zijn er meer mogelijkheden om vanaf een andere plek dan kantoor te werken, bijvoorbeeld thuis of onderweg. De data is vervolgens overgezet naar Microsoft Office 365 waardoor ook het delen van bestanden en de e-mail centraal geregeld is.

Kosten besparen en flexibiliteit

De digitale transformatie heeft niet alleen maar grip binnen de ICT opgeleverd voor A&O fonds Gemeenten maar ook, grip op ICT kosten, grip op de data en grip op de online beveiliging. Een schaalbaar en veilige ICT omgeving door de inzet van diverse cloud diensten.

Wil je ook weer grip op je ICT hebben? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.