Responsive website

Een responsive website is een website met meerdere gezichten. Dit betekend dat de website op zowel traditionele pc-systemen goed wordt weergegeven maar ook op mobiele apparatuur. Denk hierbij aan smartphones en tablets.

Het grote probleem van veel websites is dat het alleen gemaakt is voor een standaard schermgrootte. Door gebruik te maken van een responsive website maak je een flexibele en schaalbare website die zich aanpast aan ieder schermgrootte.

Gebruikersinteractie

Het schaalbaar maken van een website is één stap richting responsive webdesign. Waar velen niet aan denken is de gebruikersinteractie. Op een groot beeldscherm heb je namelijk meer overzicht waardoor een bezoeker in één oogopslag de juiste informatie ziet.

Bij een mobiel is dit natuurlijk anders. Hierbij heb je een kleiner scherm en is het belangrijk dat informatie snel te vinden is. Daarnaast zijn de doelen vaak anders. Een website bezoeken met een mobiele telefoon heeft bijvoorbeeld vaak als doel om contactgegevens te raadplegen.

Tijdens het ontwerp en de realisatie van de website adviseren we u dan ook veelvuldig bij het definiëren van navigatiestructuren om te komen tot een optimale gebruikersinteractie.