Blog

Hoezo Office365?

Je hoort, leest en ziet overal reclame over Office 365. En inderdaad ook wij merken een enorme verschuiving.

Een eigen traditionele Exchange Server wordt veel niet meer als eerste oplossing gekozen. En het hosten van de eigen mail is lang niet altijd meer de meest logische keuze. Wat maakt Office365 dan zo interessant? En wat is het precies?

Wat is Office365?

Office365 is een abonnementsservice in de Cloud. Hierdoor kan bijvoorbeeld Excel en Outlook gecombineerd worden met de krachtige cloudservices zoals OneDrive en Microsoft Teams.

Welke voordelen biedt Office365

  • Office op meerdere apparaten te installeren: Of je nu in je kantoor of onderweg werkt, je kunt in realtime met iedereen bestanden maken, bewerken en delen vanaf je pc/Mac of vanaf je iOS-, Android™- of Windows-apparaat.
  • Hulpprogramma’s voor de professional: Communiceer beter met klanten en collega’s met een reeks communicatiehulpmiddelen, van e-mail en chatten tot sociale netwerken en videovergaderingen.
  • Hulpmiddelen voor teamwerk: Dankzij 1 TB aan cloudopslag per gebruiker heb je meer dan genoeg ruimte voor al je bestanden. En omdat je bestanden online zijn opgeslagen, kun je deze altijd en overal met mensen binnen en buiten het bedrijf delen, vanaf elke plek, wanneer je wilt. En dankzij HD-video met meerdere deelnemers, het delen van inhoud, gedeelde agenda’s en teamchats ben je altijd gesynchroniseerd met je team.
  • Hulpmiddelen om je bedrijf mee te beheren: Geef je bedrijf een stimulans met hulpmiddelen om klantrelaties en klantafspraken te beheren.
  • Eenvoudige installatie en eenvoudig beheer: Je hebt vanaf elke locatie toegang tot het gebruiksvriendelijke beheercentrum, om daar services te beheren. Daarnaast hoef je je in Office 365 geen zorgen te maken over IT dankzij 24×7 ondersteuning; je services zijn altijd beschikbaar en up-to-date.

Klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch?

Wij zijn groot fan! Wij werken er zelf mee en zijn zeer enthousiast. Voor Direct ICT en voor een tal van onze klanten is het gebruik van Microsoft Office een uitkomst.

Is overstappen dan kostbaar? De mogelijkheid tot kostenbesparing wordt vaak over het hoofd gezien. Het overstappen naar een cloudoplossing zoals Office 365 kan zelfs zeer lucratief voor een bedrijf zijn. Want Microsoft heeft vele aanpassingen gedaan om een overstap transparant en overzichtelijk te maken. Mede hierdoor kunt u bij ons terecht voor eenvoudige en simpele oplossingen, tot de meesterwerken waarbij onze techneuten en uw medewerkers ál uw wensen op het gebied van digitale werkomgeving verwerken tot een maatwerkomgeving.

Het omschakelen hierbij zal snel en geruisloos gaan, waarna u en vrijwel al uw medewerkers direct productief én efficient zijn. Want het werken met de Microsoft touch-and-feel is bij vrijwel iedereen bekend.

Office 365 ook interessant voor u? Wij bespreken het graag met u.

Hoezo Office365?