Direct ICT Nederlands kampioen Phishing

75% van de IT professionals geeft aan phishing mails te herkennen. In praktijk blijkt maar 27% hier daadwerkelijk toe in staat te zijn…  Ingram Micro presenteert het NK Phishing voor I(C)T-Dienstverleners. Er kan er natuurlijk altijd maar één de winnaar zijn, Direct ICT is trotse Nederlands kampioen Phishing!

16 december 2021

Zelf een Phishingsimulatie doen?

Als winnen van dit NK iets heeft aangetoond is het dat periodiek phishing simulaties versturen een enorme positieve bijdrage levert aan de vaardigheden van een team om phishing te herkennen.

Benieuwd of jij of jouw collega’s er in trappen? Laat onderstaand je gegevens achter en we nemen contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over een bepaalde dienst?

Vul onderstaand contactformulier zo volledig mogelijk in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winnaar Nederlands Kampioenschap Phishing Winnaar Nederlands Kampioenschap Phishing

Het was een teamprestatie, zonder het fantastische team van ons hadden we hier niet gestaan

Gert-Jan Slot

Wat is het NK Phishing?

Phishing is de oorzaak van 91% van alle datalekken. 60% van alle Nederlandse bedrijven kwam in de afgelopen 5 jaar in aanraking met hacking, ransomware, datadiefstal of een andere vorm van cybercrime. Dit met miljarden euro’s schade als gevolg. Maak jezelf niks wijs, ook jouw organisatie kan het slachtoffer worden van phishing.

75% van de IT professionals geeft aan phishing mails te herkennen. In praktijk blijkt maar 27% hier daadwerkelijk toe in staat te zijn…  Ingram Micro presenteert het NK Phishing voor I(C)T-Dienstverleners. Een bloedserieuze competitie die ons dé kans bood om aan te tonen dat we met kop-en-schouders boven alle andere ICT-bedrijven in Nederland uitsteken!

Hoe zag het NK er uit?

Ruim vijftig deelnemers ontvingen verschillende phishing simulaties. Deze simulaties werden op verschillende momenten en met verschillende boodschappen naar de tien deelnemers per deelnemend bedrijf verzonden.

Alleen de vijf meest alerte deelnemende organisatie hebben de finale mogen halen dit jaar. Tijdens deze spannende finale kwam onze collega Gert-Jan Slot als winnaar uit de bus en mogen wij ons in 2022 “Het meest phishing bewuste IT bedrijf van het jaar” noemen.

Hoe werden we op de proef gesteld?

Via verschillende simulaties werden we tussen april en december 2021 op de proef gesteld, een greep uit de uitdagingen die we hebben weerstaan:

  1. Een bericht om de vakantietoeslag 2021 te ondertekenen
  2. Een uitnodiging van collega Harjo om samen naar Formule 1 in Zandvoort te gaan (met een link om kaarten te registreren)
  3. Een sollicitatie via LinkedIn naar aanleiding van het NK Phishing
  4. Een uitnodiging een de flitsfoto van een bekeuring te bekijken

Als team waren we scherp op de uitdagingen die we tegenkwamen en in onze gezamenlijke chat kwamen de uitdagingen vanuit het NK Phishing dan ook met regelmaat ter sprake.

Zelf een phishingsimulatie doen?

Direct ICT heeft een Security Awareness programma wat gebruikt maakt van Holmes. Als deze competitie iets heeft aangetoond is het dat periodiek phishing simulaties versturen een enorme positieve bijdrage levert aan de vaardigheden van een team om phishing te herkennen.